Veilig online betalen via uw eigen bank
Hematiet

Hematiet


Hematiet is een steen die in de oudheid al gedragen werd door soldaten. Zij droegen deze steen bij zich omdat de steen bekend stond om zijn bloedstelpende werking. De steen zou hen helpen de strijd te overleven. Hematiet staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Bij kwalen als vermoeide benen, aambeien en bloedarmoede geeft hematiet verlichting. Van hematiet worden sieraden gemaakt zoals armbanden, kettingen en amuletten. Het mineraal hematiet wordt ook wel bloedsteen genoemd, omdat de steen de eigenschap heeft het slijpwater rood te kleuren. De steen bevat bijna uitsluitend ijzer en is daarom goed voor bloedarmoede en alles wat met het bloed te maken heeft, hij is ook bloedstelpend. En verhelpt een moeilijke en pijnlijke menstruatie. Gebruik de hematiet niet bij ontstekingen want dan kan de hematiet het versterken en draag het ook niet te lang bij je. Het onttrekt ook goed de hitte van het lichaam(koorts). Hematiet is een zelfreinigende steen, hij laat opgenomen energie afvloeien naar de aarde. Om die reden wordt hij gebruikt om andere stenen te ontladen.

Helende werking
Hematiet is krachtig en vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang, versterkt de wilskracht en de betrouwbaarheid en geeft zelfvertrouwen. Deze steen heft zelf beperkingen op en draagt bij aan uitbreiding. Hematiet helpt bij winterhanden en voeten, zorgt voor een goede bloedcirculatie, kan helpen bij kramp in benen, aambeien, bloedarmoede, en laat je aarden. Het is een nuttige steen om van dwanghandelingen en verslavingen af te komen. Hij werkt koorts verlagend, verzacht krampen, en is een uitstekende remedie tegen nier- en blaaskwalen. Versterkt het hart en verhoogt de weerstand. Hematiet vestigt aandacht op de onvervulde verlangens die de stuwkracht van het leven vormen. Het is goed tegen te veel eten en roken, bevordert concentratie en verbetert het geheugen en oorspronkelijk denken. Het richt de aandacht op de primaire behoeften en helpt alle mogelijke problemen te ontwarren.

Kleur
Metaalglans, Zwartgrijs, Donker bruinrood.

Chakra 1e
Wortelchakra, het eerste chakra bevindt zich ter hoogte van het stuitje. Dit chakra geeft aan hoe goed u geaard bent. Het heeft verder te maken met uw levenskracht, ambitie, overlevingsdrang en aanpassingsvermogen. Als het eerste chakra goed functioneert staat u met beide benen op de grond, heeft u voldoende energie en voelt u zich gezond en prettig.

Sterrenbeelden
Ram, schorpioen, vissen€ 1,50


Vandaag voor 16:00 uur besteld en betaald, binnen twee werkdagen verzonden.

Relevante producten


Reiki BoekReiki Boek€ 10,00Direct uit eigen voorraad leverbaar
Knuffelsteen AventurijnKnuffelsteen Aventurijn€ 5,00Direct uit eigen voorraad leverbaar
Moodring/ Stemmingsring mt 16 GRATIS VERZENDENMoodring/ Stemmingsring mt 16 GRATIS VERZENDEN€ 5,00Direct uit eigen voorraad leverbaar
Witte SalieWitte Salie€ 4,00Direct uit eigen voorraad leverbaar