Veilig online betalen via uw eigen bank
Chakra stenen

Chakra stenen


Zorgvuldig voor u gesorteerd. Prachtige ruwe stenen, werkend op de 7 chakra's.
Afmeting: 30 tot 40 mm.
Worden geleverd in buidel. De uitleg van de chakra's vind u verder in deze tekst. 7 stenen in een buidel: Jaspis rood, Citrien, Rozekwarts, Fluoriet groen, Lapis Lazuli, Amethist, Bergkristal.

Uitleg Chakra's:
Muladhara, wortelchakra:
Het 1e chakra is het wortelchakra (rood) geeft ons een basis en fundament en zorgt ervoor dat we stevig met de voeten op de grond blijven staan. Dit chakra helpt je aarden. Het wortelchakra heeft te maken met het veilig voelen en het accepteren van jezelf. De affirmatie is: Ik mag er zijn; Ik breng mijn leven in balans door van mezelf te houden.Het wortelchakra heeft te maken met het veilig voelen en het accepteren van jezelf. De affirmatie is: Ik mag er zijn; Ik breng mijn leven in balans door van mezelf te houden.
Het wortelchakra helpt ons op aarde te overleven. Als er gevaar dreigt, zorgt het ervoor dat ons lichaam in staat van alertheid komt. Adrenaline maakt ons klaar voor de noodsituatie.

2e chakra (oranje), Svadhishthana, buikchakra of sacraal chakra
Seksualiteit, genieten, levensvreugde, innerlijk kind, (leren) vertrouwen, emotioneel evenwicht in de levensstroom. Beweging, verandering en emotie, het recht om te voelen zijn de woorden die bij dit chakra horen. Een affirmatie voor dit chakra is: Ik laat het verleden los en accepteer het heden. Het element van het sacraal chakra is water (het gebied van onze emoties),
Hier bevindt zich het intuïtieve buikgevoel. Dit chakra is verbonden met de basale emoties, zowel van onszelf als in de interactie met anderen. Het gaat samen met kwetsbaarheid.

3e chakra (geel), Manipura, zonnevlechtchakra
Macht, zelfbewustzijn, individualiteit, ego, wilskracht, lagere emoties beïnvloed door verstand. Manipura betekent flonkerend. Met het zonnevlechtchakra kunnen we schitteren als de koperen ploert aan de hemel, want in het derde chakra staat het ego centraal. Alles draait om zaken als macht en wilskracht en zelfvertrouwen.
Dit chakra is onze energiecentrale. Het staat ook voor de verbinding met anderen. Ons ego stelt ons in staat om voor onszelf op te komen en de juiste grenzen te stellen.

4e chakra (groen), Anahata, hartchakra
Onvoorwaardelijke liefde, hogere liefde, vergeving en compassie. Wie vanuit het hart leeft, heeft vertrouwen en kan leven als de lelies in het veld en de vogels in de lucht in de gelijkmoedigheid van de wijze.
Dit chakra is zonder oordeel. Alles is in balans.

5e chakra (blauw), Vishuddi, keelchakra .
Communicatie, zelfexpressie, creativiteit.
Communiceren, uiting geven aan, dat is het terrein van dit chakra.
De zonnevlecht liet ons bewust zijn van ons eigen persoon, het keelchakra brengt dit op een hoger plan en spoort ons aan er wat moois van te maken. Dit is het chakra van creativiteit en kunstzinnigheid. Het chakra van de communicatie; spreken én luisteren.

6e chakra (indigo), Ajna, derde oog chakra
Intuïtie, wijsheid, visualisatie
In het Sanskriet heet dit chakra "ajna", hetgeen betekent: waarnemen, besturen, beleid. Dit chakra wordt ook wel het innerlijk oog genoemd, of het zesde zintuig. Het staat voor inzicht vanuit een hogere graad van bewustzijn.

7e chakra (violet), Sahasrara, kruinchakra
Spiritualiteit, kosmisch bewustzijn.
De levensenergie stroomt langs dit chakra ons lichaam binnen en vandaar uit naar alle andere chakra’s. Zelfverwerkelijking (zonnevlecht) maakt plaats voor zelfrealisatie en het besef dat je het grotere geheel dient als je anderen helpt.
€ 12,95


Vandaag voor 16:00 uur besteld en betaald, binnen twee werkdagen verzonden.

Andere kochten ook


56 Natuurlijke edelstenen56 Natuurlijke edelstenen€ 18,00Direct uit eigen voorraad leverbaar